Pepernootjes
Een heerlijk sinterklaas recept van Lean Rosalie!
Pepernoten horen natuurlijk bij Sinterklaas en aangezien de goedheiligman al in het land is, mag iedereen er weer lekker van genieten. Maar het blijft toch het gezelligst en lekkerst om ze zelf te maken en daarom geeft Rawsome jou dit heerlijke recept cadeau!
- 3 cups havervlokken
- 1 cup amandelmeel (zou te vervangen zijn door gemalen lijnzaad)
- ¼ cup ahornsiroop
- ¼ cup kokosolie
- ¼ tl zout
- 1 tl kaneel
- 2 ½ tl speculaaskruiden
- ¼ cup kokosolie
Maal eerst de haver in de keukenmachine tot een wat fijner meel. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en meng tot een plakkerig mengsel.
Gebruik een “tl” (van het Cups meetsysteem) om schepjes van het mengsel te scheppen. Druk het mengsel goed aan in het schepje en druk met een vinger aan een kant om het pepernootje uit de lepel te wippen. Verdeel alle pepernootjes over een sheet en droog ze 8 uur in de droog oven. Vergeet ze niet na 4 uur eventjes om te draaien!