A balanced diet is raw chocolate in both hands!
Het kan écht, raw chocolate! Gemaakt van onder andere rauwe cacaopoeder, kokosolie en ahornsiroop. Er komt geen oven aan te pas, alleen een vriezer of koelkast. Giet het mengsel in elke gewenste siliconenvorm voor leuke vormpjes en vul of bestrooi met je favoriete superfoods!
Keukenbenodigdheden:
(kleine) keukenmachine/staafmixer
Ingrediënten:
½ cup gesmolten kokosolie
1/3 cup ahornsiroop
½ cup rauwe cacaopoeder
1 tl vanille-extract
snufje himalayazout
Bereidingswijze:
Kokosolie, ahornsiroop en vanille-extract mengen. Daarna cacaopoeder en zout erbij mengen. Mocht het mengsel erg bitter zijn, kan er nog wat ahornsiroop toegevoegd worden Vervolgens kun je kiezen om onderstaande vullers toe te voegen. Deze kunnen tevens gemengd worden in de keukenmachine, of tijdens het vullen apart bijgevoegd worden.
Vullers:
citroen en zeezout
gember en kokos
cacaonibs
rozijnen
cranberries
Dit mengsel kan vervolgens in siliconen (ijsklont)vormpjes gegoten worden. Het mengsel kan in de vriezer of in de koelkast gezet worden. Als je snel wil genieten van lekkere chocolaatjes is de vriezer de uitkomst.