Ingrediënten
Eerst de zonnebloempitten iets kleiner hakken in de keukenmachine. Daarna alles erbij en mengen tot een plakkerige massa.
Deze uitspreiden over twee sheets van de droogoven en met een spatel verdelen in 16 ‘crackers’. 8 uur in de droogoven.
Hoeveelheid: 4 personen
Keukenbenodigdheden
Keukenmachine
Muffin bakvorm – of 4 andere kleine vormpjes (met folie of bakpapier)
Ingrediënten
Bereidingswijze voor de bodem:
Maal de noten fijn en voeg de rest van de ingrediënten toe. Bedek de bodem van de vormpjes met folie/bakpapier en de zijkanten van de muffin vormpjes. Zorg er daarnaast voor dat je genoeg van het mengsel overhoudt om het nog af te dekken.
Ingrediënten vulling
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten in de keukenmachine. Let er wel op dat het mengsel smeuïg is. Verdeel het mengsel over de voorbereide muffin vormpjes en zorg dat het onder de zijkant blijft. Zo kun je de cakejes afdekken met een bodem van het overgebleven notenmengsel.
Opmerking
Krijg je het niet allemaal op? Geen zorgen! Dit gebakje blijft nog een week goed in de koelkast.
Een heerlijk sinterklaas recept van Lean Rosalie!
Pepernoten horen natuurlijk bij Sinterklaas en aangezien de goedheiligman al in het land is, mag iedereen er weer lekker van genieten. Maar het blijft toch het gezelligst en lekkerst om ze zelf te maken en daarom geeft Rawsome jou dit heerlijke recept cadeau!
Maal eerst de haver in de keukenmachine tot een wat fijner meel. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en meng tot een plakkerig mengsel.
Gebruik een “tl” (van het Cups meetsysteem) om schepjes van het mengsel te scheppen. Druk het mengsel goed aan in het schepje en druk met een vinger aan een kant om het pepernootje uit de lepel te wippen. Verdeel alle pepernootjes over een sheet en droog ze 8 uur in de droog oven. Vergeet ze niet na 4 uur eventjes om te draaien!
In de blender:
Wanneer je alles in de blender hebt gedaan, verwarm alles dan even in een pannetje. Even wachten, en klaar is je lekkere verwarmende hot choco!
Van speculaas en banaan
In de nutribullet (of blender)
In de keukenmachine
Ingrediënten keukenmachine met elkaar mengen en daarna het mengsel van de blender nog toevoegen aan de keukenmachine en weer even mengen.
Je kunt deze taart na het maken direct in de koelkast zetten. Daarnaast kun je deze taart ook in de gewone oven bakken: 25 minuutjes op 175 graden.
groene smoothie bowl
Ingrediënten
Bereidingswijze
Meng de bevroren bananen, ananas (optioneel), 180 ml kokosmelk, matcha groene theepoeder en spinazie in de blender. Mix tot een gladde massa. Voeg indien gewenst meer kokosmelk of water toe om de massa dunner te maken.
Verdeel over 2 kommen en voeg toppings naar wens toe. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor verse frambozen, chiazaad, bananen en kokossnippers.
Tot 24 uur in de koelkast te bewaren.
met acaïbessen
Acaïbessen zijn klein van stuk, maar heel krachtig! Maak er een lekkere smoothie mee, zoals dit recept.
Ingrediënten:
Meng alle ingrediënten in een blender tot een lekkere smoothie. Enjoy!
Met Pesto
Keukenbenodigheden:
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Haal de courgette door de Spirali om mooie slierten te maken. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine en meng door elkaar tot een smeuïge pesto. Verdeel de pesto over de courgetteslierten en serveer. Enjoy!
Van Bloemkool en doperwten
Ingrediënten:
Bereiding:
Snijd de ui en de prei en bak dit samen met de kurkuma, Bragg aminos en wat peper en zout in een pan met kokosolie. Laat dit even sudderen.
Voeg daarna de overige ingrediënten toe, laat nog even sudderen en voeg dan ongeveer 1,5 liter water toe.
Laat dit geheel even koken en pureer daarna met een staafmixer. Serveer de soep en geniet!
Met pepersaus
Ingrediënten:
Bereiding:
Maak de zakken kelpnoodles open en giet het vocht af. Laat vervolgens deze noodles met lauw/warm water in een kom staan met 2 el citroensap erbij. Zo worden de noodles wat zachter. Maak vervolgens de pepersaus.
Je kunt voor dit recept verschillende machines gebruiken. Het werkt het fijnst met een (kleine) blender. Meng hierin alle ingrediënten van de saus door elkaar. Bij gebruik van een keukenmachine blijft het mengsel wat meer korrelig.
Giet vervolgens de kelpnoodles af. Zorg ervoor dat je de noodles goed uitknijpt, zodat het vocht eruit is. Voeg de saus toe aan de noodles.
Voeg naar smaak nog diverse rauwe, gesneden groenten, kiemen en olijven toe. Strooi er een beetje edelgist over, voor een hartige, ‘kazige’ smaak. Enjoy!
Met zoet-pittige dressing
Keukenbenodigdheden:
• Spirali
• Keukenmachine
Ingrediënten:
• 3 grote wortels
• 1 koolrabi
• 1 biet
Schil de groenten. Gebruik vervolgens de Spirali om er spaghetti van te draaien en doe deze groenten in een grote kom.
Dressing:
• ¼ cup olijfolie
• 4 eetlepels kokosbloesemsuiker
• ¼ teen knoflook
• 1 a 2 eetlepels citroensap
• 2 eetlepels bragg liquid animos (of shoyu of tamari)
• Halve ‘stengel’ bosui
Bereidingswijze
Meng de ingrediënten in een kommetje en voeg dit bij de kom met groenten. Smullen maar!
NB: in de zomer is er weer volop courgette in Nederland. Deze kan ook prima gebruikt worden in een Spirali!
Ingrediënten:
Bereiding:
Snijd eerst de prei, ui en knoflook en fruit deze in kokosolie met een scheut Bragg Liquid Aminos , 3 schepjes tuinkruiden en 2 tl zout.
Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe en laat het even zo fruiten.
Voeg daarna ongeveer 1,5-2 liter water toe en laat het geheel ongeveer 25-30 minuten koken. Als de pastinaak lekker zacht is, mag de soep gepureerd worden. Voeg dan pas koriander toe.
Pureer de soep helemaal glad. Voeg wat extra water toe als het dik of klonterig blijft.
Met Chlorella
Dat Chlorella goed voor je is, heb je al kunnen lezen. Wij verkopen bij Rawsome zowel tabletten als de poeder.
De tabletten zijn klein en glad en daardoor makkelijk in te nemen.
Je kunt natuurlijk ook voor poeder gaan en deze verwerken in je smoothie:
Ingrediënten:
• 1 appel
• 250 ml kokos (rijst) melk
• 1 el hennepzaad
• 1 el havermout
• Handje spinazie
• Handje munt
• Schepje of tablet Chlorella
Mixen maar!
Een uitgebreid kruidig recept waarmee je de lekkerste lijnzaadcrackers maakt!
Ingrediënten:
• 2 cups zonnebloempitten • 1 cup gemalen lijnzaad • 2 el citroensap
• 1 el ahornsiroop • 2 el tamari • 1 el komijn
• 1 el uienpoeder • 2 tl knoflookpoeder • 1 tl gember
• 1 tl kurkuma • 1 tl oregano • ½ tl zout
• ½ tl cayennepeper • 1 ½ cup water
Een handje verse koriander en een handje verse basilicum.
Bereiding:
Mix alles behalve basilicum en koriander in de keukenmachine. Voeg koriander en basilicum na even draaien van de machine erbij zodat je wat groene stukjes blijft zien in het mengsel. Verdeel het mengsel over 3 sheets. Maak er een dun laagje van en verdeel je laagje met de spatel in 16 stukjes. Zet deze in de droogoven op 42 graden. Droogtijd ongeveer 20 uur, halverwege de tijd kunnen de crackers gedraaid worden.
Keukenbenodigdheden
• Keukenmachine
• Rond koek stekertje (of klein glas om mee uit te steken).
Ingrediënten koekje (onder en bovenlaag)
• 1 cup dadels
• 1/2 amandelen
• 1/2 pecannoten
• Snufje zout
Bereidingswijze
Voeg alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix tot het een plakkerige massa word. Als het mengsel niet genoeg plakt een tl water toevoegen. Maak kleine balletjes en druk deze plat, steek er een mooi rondje uit, herhaal totdat je een gelijk aantal hebt. Zorg dat de koekjes ongeveer 1cm dik zijn.
Ingrediënten crème
• 1/4 cup geweekte cashewnoten (min 2uur geweekt)
• 1/4 cup kokoswater
• 2 dadels
• 1/4 tl vanille poeder
• 1,5 el gesmolten kokos olie
Verder om te kleuren:
• 1 el bietensap (hoe meer bietensap, hoe donkerder)
• 1 el cacao poeder
Bereidingswijze:
Mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot een crème. Proef of de crème op smaak is. Verdeel het mengsel in drie porties en maak drie verschillende kleurtjes macaroons. Bij 1/3 voeg je bietensap toe, bij 1/3 cacaopoeder en 1/3 laat je het mengsel zoals het is.
Pak een rondje en bestrijk met 1 cm dikke laag van de crème en leg daarop het volgende rondje.
Herhaal tot alles op is. Zet koel weg.
Een lekker verantwoorde en notenvrije snack, gemaakt van glutenvrije havervlokken, sinaasappel, kokos en cranberry.
Ingrediënten:
• 1 cup gepelde chufa’s
• 1 cup havermoutvlokken
• ½ cup dadels
• ½ cup cranberries
• Schil van 1 sinaasappel
• Sap van ½ sinaasappel
• ½ cup kokosrasp
• Rasp van verse gember (ongeveer hoeveelheid van ½ tl)
• Snufje cayennepeper
• Snufje kaneel
• Snufje kardemom
Bereiding:
Maal de chufa’s wat kleiner in de keukenmachine.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat dit tot een mengsel draaien tot het plakt.
Een overheerlijke, makkelijk te maken zoete dip! We werken ook bij dit recept weer met onze cups.
Ingrediënten:
• ½ cup water
• 1 cup dadels
• 1/3 cup gesmolten kokosolie
• 1 ½ el vanille extract
• Snuf zout
Alle ingrediënten met elkaar mengen in een keukenmachine en klaar is je saus!
Tip 1: mochten de dadels hard zijn, laat ze dan even weken in water.
Tip 2: mocht je meer van een gezouten karamel houden kun je er meer zout aan toevoegen, ongeveer een theelepel.
WORK-IT WATERMELON
Een verfrissende smoothie met watermeloen! Een watermeloen bestaat voornamelijk uit water (meer dan 90%!). Het ideale fruit om in de zomer van te genieten. Het enige wat je nodig hebt voor dit recept is amandelmelk, cashewnoten, eiwitpoeder en watermeloen. Snij de watermeloen in stukjes en stop ze met de rest van de ingrediënten in de blender, klaar!
Benodigdheden:
• 200 ml amandelmelk
• Handje cashewnoten
• ½ schep eiwitpoeder
• 150 gram watermeloen (flinke hand)
Tip: Maak je smoothie met plantaardige proteïne van Lifefood en Sunwarrior, te koop bij Rawsome.
De Green Superboost bevat heel veel groen. Door de toevoeging van deze groene planten en algen zit het boordevol chlorofyl. Chlorofyl is een belangrijke stof voor ons bloed, het helpt je lichaam in evenwicht te brengen en heeft een reinigende functie.
Ingrediënten:
• ongeveer 300 ml kokoswater
• hand spinazie
• 1/2 avocado
• schijf citroen
• handje munt
• 1 theelepel ZEN chlorella
• 1 cupje bevroren tarwegras (of maak met je eigen juicer een vers shot tarwegras en voeg deze toe)
Een klassieker in ons ‘Sweets’ assortiment: de dadel choco bonbon!
Ingrediënten:
• 2 1/2 cup dadels
• 5 el cacao
• 2 el hennepzaad
• 4 el gesmolten kokosolie
• 2 tl kaneel
• 1 tl gember
• 1/2 cup hazelnoten
• Snufje zout en peper
Bereidingswijze:
Voeg alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix tot het een plakkerige massa wordt. Speel met de kruiden, voeg niet gelijk alle hoeveelheden toe, zo kan je het mengsel naar wens op smaak brengen. Je kunt verder nog andere kruiden toevoegen, zoals kruidnagel, nootmuskaat of kardemon.